| Contact |

Welkom op ferrari.rsiemons.nl


Ferrari California

De California is de eerste Ferrari met een V8 in het vooronder. Het is tevens de eerste met directe brandstofinspuiting, de eerste met een dubbele koppeling én de eerste met een opvouwbare hardtop. Zelfs de achterbank is neerklapbaar. Deze Ferrari is bruikbaarder dan ooit. Veel F430-klanten komen namelijk terug met de klacht dat hun auto te extreem sportief is.

Gelukkig zijn de belangrijkste dingen bij het oude gebleven. De geheel nieuwe 4,3-liter V8 levert 460 pk. Hij geeft de 1.625 kilo zware Ferrari een topsnelheid van 310 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in minder dan vier seconden. Voor het uiterlijk heeft Ferrari gekeken naar de klassieke 250 GT California uit de jaren ‘60. Zijn lage neus, het roostertjes in de voorschermen en de bescheiden luchtinlaat in de motorkap, zijn daar de bewijzen van.

De opbouwbare hardtop, afkomstig van Webasto, kan in veertien seconden open of dicht. De zeventraps automaat met dubbele koppeling schakelt zijdezacht. Zo goed zelfs, dat de beroemde F1-versnellingsbak met pensioen mag. Langzamerhand worden alle Ferrari’s met deze nieuwe techniek uitgerust.

De nieuwe krachtbron met directe inspuiting moet deze Ferrari helpen aan een gemiddeld verbruik van 13,2 liter op 100 kilometer (1:7,6). Niet onder de indruk? Bedenk dan dat een F430 niet verder komt dat 18,3 liter op 100 kilometer (1:5,5). Om te voldoen aan de emissie-eisen in China, wordt de California in dat land zelfs met een start-stop-systeem geleverd.

Ferrari denkt met de geciviliseerde California een verkoop met een damesaandeel van 25 procent te scoren. Vanaf 2 oktober, als de auto zijn showdebuut heeft op de Autosalon van Parijs, gaan de bestelboeken open. In januari worden de eerste exemplaren afgeleverd.

Museo Ferrari

In Maranello, het kloppend hart van Ferrari, bevindt zich Museo Ferrari. In het geheel vernieuwde en uitgebreide Ferrari Museum (1000 m2) is voor de liefhebber van alles te vinden wat maar met het legendarische Pranching horse te maken heeft. Voor meer informatie volg deze link

Ferrari 458

Ferrari 599

Links